Nyilvánosságra hozták, mennyit keres Fazekas Sándor

agrarszektor.hu
Nyilvánosságra hozta a Miniszterelnöki Kabinetiroda, mennyit keres Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter. Közzétették az agrártárca két államtitkárának fizetését is.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A Miniszterelnöki Kabinetiroda kiadásában megjelenő kormány.hu weboldalon közzétették, mennyi fizetést kap Fazekas Sándor. A nyilvánosságra hozott adatok szerint a tárcavezető miniszterként bruttó 1 101 900 forintot, országgyűlési képviselőként bruttó 224 363 forintot keres havonta. Minisztersége alatt jutalmakat és célprémiumokat nem kapott, de tavaly például - egyéb pénzbeli juttatásként - jogosult volt összesen 400 ezer forint értékű Erzsébet ajándék utalványra. A miniszter személyes juttatásként Skoda Superb gépkocsit használ, amelyet 2014 óta négyszer cserélt le.

A kormany.hu-n a miniszter javadalmazásán kívül megjelentek Nagy István parlamenti államtitkár és V. Németh Zsolt környezetügyi államtitkár illetményadatai is. Nagy István államtitkárként bruttó 997 200 forintot, képviselőként bruttó 224 363 forintot keres havonta, illetve tavaly összesen 400 ezer forint értékű Erzsébet ajándék utalványt kapott, emellett pedig jogosult egy 57 négyzetméteres hivatali lakás és egy Skoda Superb személygépkocsi használatára is. V. Németh Zsolt ugyancsak bruttó 997 200 forintos államtitkári és bruttó 224 363 forintos képviselői havi fizetést vehet fel, és összesen 400 ezer forintos Erzsébet ajándék utalványt is felhasználhatott 2017-ben, illetve igénybe vesz egy 62 négyzetméteres hivatali lakást és egy Skoda Superb személygépkocsit is. Jutalmakat és célprémiumokat a két államtitkár sem kapott.

Az illetményi adatlapok szerint a fizetéseket és a juttatásokat a központi államigazgatási szervekről, illetve a kormány tagjai és az államtitkárok jogállásáról szóló törvény alapján hozták nyilvánosságra, de az nem derül ki, hogy az agrártárca többi vezetőjének díjazásáról miért nem közöltek információkat. A kormany.hu-n közzétették még, mennyit keres Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, illetve két államtitkára, Hoppál Péter és Soltész Miklós. Ugyancsak nyilvánosságra hozták Tállai András nemzetgazdasági minisztériumi államtitkár és Kontrát Károly belügyminisztériumi államtitkár javadalmazását is.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03