2017. március 27. hétfő Hajnalka

Hírek - Élelmiszerpiac

Nyomozók vitték el Csányi nagy vetélytársát

Nyomozók vitték el Lengyelországban, de később elengedték az egyik legnagyobb magyar húsipari cég olasz főtulajdonosát, Piero Pinit. Az olasz befektető Magyarországon a kiskunfélegyházi vágóhidat működteti, ahol még a Csányi Sándor OTP elnök-vezérigazgatóhoz köthető, új mohácsi vágóhídnál is több sertést vágnak le.
 
 
Feliratkozom az agrárszektor.hu hírlevélre

Rajtaütésszerű akcióban vitték magukkal az adónyomozók nemrég Piero Pinit, Lengyelország legnagyobb vágóhídjának főtulajdonosát, valamint ottani ügyvezetőjét – írja a Figyelő. Az ügy hátterében a lap szerint az áll, hogy a Pini Polonia egyes vezetőit adócsalással és feketemunkával gyanúsítják.

Még december 8-án a lengyel Központi Nyomozó Iroda akciója során több mint 200 rendőr, határőr és adónyomozó szállta meg a Pini Polonia kutnói vágóhídi épületét. Egyebek között forgalmi adóval, valamint a munkavállalókkal, közöttük is a külföldi állampolgárok foglalkoztatásával kapcsolatos dokumentumokat kerestek. Lengyelország legnagyobb húsfeldolgozó üzemében ugyanis a Figyelő szerint nemcsak helyiek, hanem nagy számban ukrajnai lengyelek is dolgoznak.

Piero Pini régóta érdekelt a magyar húsiparban is, ahol a kiskunfélegyházi Hungary Meat Kft. tulajdonos-ügyvezetője. A cég árbevétele 2015-ben elérte a 74,3 milliárd forintot, és ezzel – piacvezetőként - megelőzte a Csányi Sándor tulajdonában lévő, 73,7 milliárdos forgalmú Pick Szeged Zrt.-t is. Sőt, a Hungary Meat vágóhídján több sertést vágnak le évente, mint abban a Csányi Sándorhoz köthető új mohácsi üzemben, amely idén januárban kezdi meg üzemszerű működését. Így az évi egymillió sertés levágására képes mohácsi feldolgozó egyelőre  „csak” a második legnagyobb vágóhíd lesz a hazai piacon.

 


 

Címlapon, most

Kalózszoftverekkel hekkelik meg saját traktoraikat a gazdák

Szórták a csúcsokat: új permetezési világrekordok születtek (videó)

110 hektáros óránkénti átlagteljesítményt produkált az Agrifac permetezőgépe.

Brazil húsbotrány: fokozott ellenőrzést rendelt el a főállatorvos

Magyarországra közvetlenül kevés brazil hústermék érkezik.

Hatalmas vihart kavar a brazil húsbotrány - Brüsszel is lépett

Korrupciós ügyek és kritikán aluli húsminőség a világ legnagyobb exportőrénél.

Nyúzzák a Renner traktort, de állja a sarat

Gyakorlati próbákat tartanak az új magyar géppel, készül a fülkés változat is.

Adja fel hirdetését gyorsan, ingyenesen!

A szakértő szemével

Fórián Zoltán
vezető agrárszakértő
Takarékbank Agrár Központ