Odavág a baromfihúsoknak az olcsó karaj

agrarszektor.hu
Mérsékelte a baromfihúsok fogyasztását, hogy a januári áfacsökkentésnek köszönhetően a vásárlók több sertéshúst vesznek. A Baromfi Termék Tanács (BTT) szerint a legrosszabbul a csirkével és pulykával foglalkozók járnak.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A január végeztével rendelkezésre álló adatokat korrekt módon értékelni fogjuk - hangsúlyozta a Világgazdaságnak Csorbai Attila, a Baromfi Termék Tanács (BTT) elnöke. A szervezet szerint már most látszik, hogy a diszkriminatív áfacsökkentés negatív hatást gyakorol a baromfiágazatra, különösen a csirke- és a pulykapiacra.

Mint ismert, a sertés tőkehús ára januártól csökkent 27 százalékról 5 százalékra. A helyettesítő termékeknek számító baromfihúsok áfakulcsa ugyanakkor továbbra is 27 százalék maradt, és ez baromfipiaci szereplők szerint versenyhátrányt okoz.

A Világgazdaság szerint a napokban a Haltermelők Országos Szövetsége és Terméktanácsa jelezte, hogy szeretnék elérni a halászati élelmiszerek áfájának 27-ről 5 százalékra mérséklését. Emellett a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács is bejelentette, hogy a tejágazat tej 18 százalékos áfáját 5 százalékra kellene csökkenteni.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?