Olcsóbb lenne a kenyér, ha csökkenne az adó

MTI
A sütőipari termékek áfacsökkentése nyomán fehéredne a szektor, és sokat javulna a magyar tulajdonú vállalkozások helyzete a Magyar Pékszövetség szerint. Az agrárkamara előre ütemezett áfacsökkentést javasol az alapvető élelmiszereknél.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Kedvező lenne a sütőiparnak, ha csökkenne a sütőipari termékek áfája a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) javaslatának megfelelően - közölte a Magyar Pékszövetség elnöke. Septe József szerint ez mindenképpen a törvényesen működő, adófizető vállalkozásoknak kedvez, hozzájuk tereli a forgalmat a fekete vagy szürkegazdaságból, így a költségvetés bevétele nem csökkenne.

Nagyon sok múlik ugyanakkor a megvalósításon, az 5 százalékos körbe bevont élelmiszerek sorrendjén, és a csökkentés feltételein. Az viszont mindenképpen jó, hogy a javaslat tervezhetőbb gazdasági környezetet biztosítana az élelmiszeripar, azon belül a sütőipar számára - tette hozzá az elnök.

A NAK a gazdasági mutatók teljesüléséhez kötött, előre ütemezett áfacsökkentést javasol az alapvető élelmiszereknél. A tervek szerint erről hamarosan a gazdasági tárcával is egyeztetnek.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?