Óriási magyar siker: különdíjat kapott Széll Tamás a világdöntőben

agrarszektor.hu
A negyedik helyen végzett szerdán este a Széll Tamás-vezette magyar csapat a 30. Bocuse d'Or lyoni világdöntőjében. A csapat az előkelő helyezés mellett két különdíjnak is örülhetett az ünnepélyes díjátadón. A világ legrangosabb szakácsversenyét az Egyesült Államok csapata nyerte.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Az Egyesült Államok csapata nyerte a Bocuse d'Or döntőjét szerda este a franciaországi Lyonban, a második helyezett Norvégia, a harmadik pedig Izland lett. A Széll Tamás séf, Szabó Kevin commis, Vomberg Frigyes coach és Szulló Szabina csapatkapitány alkotta magyar csapat a negyedik helyen végzett 1565 ponttal.

A magyaroké volt a legjobb hústál

Bár a szakácsolimpián a magyar csapat ezzel az eredménnyel 16 ponttal lecsúszotta dobogóról (a bronzérmes Izland 1581 pontot kapott a zsűritől),

Széll Tamáséké lett a legjobb hústál és a legjobb promóciós poszter különdíja a kétnapos versengést lezáró ünnepélyes díjátadón

 - tudósított az MTI.

Jó lett volna érezni a szobor súlyát, de a legjobb ötöt céloztuk be, ezt sikerült elérni.

 Azt tekintve, hogy mennyi idő alatt jutottunk el erre a szintre, egyedülálló ez a teljesítmény" - mondta Széll Tamás a helyszínen az M1 tudósítójának. A legjobb vegán tálért járó különdíjat a francia csapat, a legjobb commis-nak (segédnek) járó díjat pedig a francia séf segítője kapta.

A legjobb hústálnak járó különdíjat elnyert magyar csapat tagjai (Forrás: Szigetváry Zsolt, MTI)

Az eredmény jó reklám a magyar éttermi kultúrának

A magyar vendéglátás sokat fejlődött az elmúlt tíz évben, vagyis az élmezőny, a legjobb ötven, száz étterem már magas szinten teljesít, de ez még nem igaz az összes többire. 

Magyarország már felkerült a nemzetközi gasztrotérképre, de nem a meghatározó, hanem a feltörekvő országok csoportjába sorolják,

azok közé, amelyekre már odafigyelnek, de még elsősorban a szakma, és nem az átlagos turisták"- mondta Pintér Katalin, Gerbeaud Gasztronómiai Kft. tulajdonosa a Világgazdaságnak. Szerinte a továbblépéshez idő és minőségi agrártermékek mellett az is kell, hogy bármelyik átlagos magyar falu vendéglőjében biztosan jó kiszolgálást kapjon a betérő.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?