2017. október 21. szombat Orsolya

Hírek - Élelmiszerpiac

Pápai húscsőd: több mint 800-an kaptak felmondási értesítést

Több mint 800 dolgozó kapott a napokban előzetes értesítést munkaviszonyának későbbi megszüntetéséről a felszámolás alatt álló Pápai Hús csoportnál. A felszámolóbiztos szerint az előzetes értesítésre azért volt szükség, mert a Munka Törvénykönyvének új szabályai alapján felszámolási eljárásban nincs lehetőség munkáltatói jogutódlásra. Ezért a dolgozók meglévő munkaviszonyát fel kell mondani, és velük a pápai eszközvagyon új tulajdonosa köthet majd ismét szerződést, ha az értékesítésre kiírt pályázat eredményes lesz.
 
 
Feliratkozom az agrárszektor.hu hírlevélre

Rendes felmondással várhatóan az év végéig megszűnik a Pápai Hús csoportnál dolgozók munkaviszonya – erről kaptak a napokban előzetes értesítést a munkavállalók. Az agrárszektor.hu információit Szegőné Kemerle Judit felszámolóbiztos is megerősítette. A csoport felszámolás alatt álló három cégénél több mint 800-an dolgoznak – tette hozzá.

Mint ismert, a Pápai Vagyonhasznosító Kft.-nél, a Pápai Hús Élelmiszer-feldolgozó és Értékesítő Kft.-nél és a Pápa-Ser Sertéstenyésztő és -hízlaló Kft.-nél tavaly indult felszámolási eljárás. A felszámolást végző Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. pedig a vagyonelemekre az idén írt ki pályázatot, amelynek határideje március 31-én jár le.

A felszámolóbiztos tájékoztatása szerint az előzetes értesítésekre azért volt szükség, mert az új Munka Törvénykönyve szerint felszámolási eljárásban nincs lehetőség munkáltatói jogutódlásra. A lépést egyeztették az üzemi tanáccsal is.

A meglévő munkaviszony megszüntetése nem jelenti azt, hogy a dolgozók ne őrizhetnék meg munkahelyüket, ha a felszámolási eljárásban lesz érvényes pályázat. Ez esetben a vevők megvásárolnák az eszközöket, majd egy tulajdonukban álló cég létesítene új munkaviszonyt a jelenlegi dolgozókkal. Ha a március 31-én lejáró, mostani pályázat érvényes és eredményes lenne, a munkavállalók meglévő munkaviszonya hamarabb, jóval az év vége előtt szűnne meg.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

Agrometeorológia

IDŐJÁRÁSA

A szakértő szemével

Hollósi Dávid
igazgató
Takarék Agrár Igazgatóság

Adja fel hirdetését gyorsan, ingyenesen!

Itt keressen minket
© 2017. Agrárszektor.hu