Penész és pókháló: azonnal bezáratták a budai pékséget

agrarszektor.hu
Súlyos higiéniai problémák miatt azonnal bezáratott egy budapesti, 3. kerületi pékséget a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A helyszíni ellenőrzésen csaknem 60 kilogramm, nem nyomon követhető élelmiszer alapanyagot vontak ki a forgalomból, az ügyben több százezer forintos bírság várható.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az ellenőrzés szerint a sütőüzem gazdasági folyosóján hiányos, téglákig lekopott vakolattal, a technológiai helyiségekben töredezett csempével szembesültek az ellenőrök - áll a Nébih közleményében. A gépek, berendezések rozsdásak, takarítatlanok voltak, a gépzsírral erősen szennyezett zsemleosztó például a terméket is szennyezte. A dagasztó-sütő helyiség pergő mennyezete a készáru minőségét veszélyeztette, az ugyanitt található mosdókagylóból nyitott vödörbe folyt a szennyvíz.

A pékség több helyiségében penész és pókháló fedte a falakat, illetve a padozatot, az adalékanyag raktárban, a dagasztó-sütő, valamint a zsemlekészítő süteményes helyiségben rovarokat, illetve rágcsáló ürüléket és egereket láttak az ellenőrök - olvasható a közleményben.

A hiányosságok miatt csaknem 60 kilónyi, nem nyomon követhető alapanyagot semmisítenek meg, és több százezer forintos bírságot szabnak ki. A sütőüzem csak a hiányosságok felszámolása és az újabb hatósági ellenőrzés után folytathatja a tevékenységét.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?