Pusztított a gyilkos kór, de ez most jó lehet nekünk

MTI
Jó piacot jelenthet Tajvan a magyar víziszárnyas-exportőröknek, mivel az ottani baromfiállomány jelentős része kipusztult a madárinfluenza-járvány miatt. Április-májusban újabb magyar cégek tajvani auditja kezdődhet meg. Ha a hazai tervek megvalósulnak, Franciaország és Hollandia után Magyarország lesz a harmadik legnagyobb élelmiszeripari beszállító Tajvanon az európai uniós országok közül.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Nagy az igény a víziszárnyashús iránt Tajvanon - állapította meg Budai Gyula miniszteri biztos, aki a távol-keleti országban tárgyalt. Tajvanon ugyanis súlyos madárinfluenza-járvány pusztított, emiatt a baromfiállomány jelentős része kipusztult.

Magyarország korábban már minden olyan dokumentumot a tajvani karantén hivatal rendelkezésére bocsátott, amelyek alapján magyar vágóhidak auditját el lehetne kezdeni. A megbeszélésen a magyar delegáció azt kívánta elérni, hogy az auditok legkésőbb április-májusban megtörténjenek. A már auditált magyar élelmiszeripari cégeken túl tavaly öt újabb, vágóhíddal rendelkező társaság jelentkezett, amelyek jelentős mennyiségű húslibát tudnának szállítani a tajvani piacra.

A madárinfluenza okozta károk miatt Tajvan a baromfit exportáló cégeknek a következő fél évben vámkedvezményt biztosít, ezzel a lehetőséggel a magyar cégek is szeretnének élni. Magyarország mentes a madárinfluenzától - emelte ki a miniszteri biztos. A hazai cégek közül több jelentős mennyiségben szállított az orosz piacra az orosz embargó 2014 augusztusi bejelentése előtt.

A miniszteri biztos szerint Tajvan Magyarország jelentős partnere, hiszen tavaly 165 millió dollár volt a magyar export, és ebből csaknem 22 millió dollárt ért el az élelmiszeripari termékek kivitele. Ha a magyar cégek a terveknek megfelelően tudják erősíteni pozícióikat, Franciaország és Hollandia után Magyarország lenne a harmadik legnagyobb élelmiszeripari beszállító az európai uniós országok közül a tajvani piacon.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?