Rejtélyes és érthetetlen - Kié volt a szalmonellás csirke?

agrarszektor.hu
Magyarországról 178 tonna szalmonellával és liszteriával fertőzött csirkehús került az ukrán piacra - legalábbis az ukrán főügyészség szerint, amely büntetőeljárást indított az ügyben. A magyar hatóságoknak nincs tudomásuk az esetről.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Egy magáncég olyan Magyarországon előállított darabolt csirkét dobott piacra Ukrajnában, amelyben kimutatták a szalminella és a liszteria kórokozójának jelenlétét - közölte az ukrán sajtó. A kijevi főügyészség bejelentés alapján kezdett vizsgálatot, az ügy jelenleg még nyomozati szakaszban van. Az ügyészség egyelőre nem fedte fel sem a beszállító, sem az előállító vállalat nevét. Az importőr cégvezetői ellen veszélyes termék forgalomba hozatala és hamisítás vádjában indítottak eljárást.

Bognár Lajos országos főállatorvos, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős helyettes államtitkára az MTI-nek elmondta: az említett ügyről a magyar szaktárcának nincs semmilyen hivatalos információja. A szóban forgó üggyel kapcsolatban a magyar állategészségügyi hatósághoz hivatalos megkeresés nem érkezett.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 16. 05:58