Retteghet, aki feketézik - Így söprik ki a piacról

agrarszektor.hu
A tisztességtelenül működő végek nagy része kiesik majd a húspiacról, ha január elsejétől 5 százalékra csökken a sertés tőkehús általános forgalmi adója (áfa). A legális cégek forgalma kár 20 százalékkal is növekedhet, ez pedig beruházásokat vonhat maga után.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A tőkehús áfájának január elsejei csökkentése várhatóan jelentős keresletnövekedést generál majd a legálisan működő vállalkozások körében, ezért beruházásokat tervez jövőre a Nagy-Hegyes Hús Kft. - mondta Szilágyi Gábor, a cég vezetője a Coop rally keretében tartott tájékoztatón.

A hajdúdorogi cég tulajdonosa szerint az intézkedés hatására a tisztességtelenül működő cégek jó része kiesik majd a piacról, ez generálhatja majd a forgalom növekedését, amit saját vállalkozásánál mintegy 20 százalékot tehet majd ki. Ennek elérésére azt tervezik, hogy jövőre mintegy 500 millió forintos beruházással 2000 négyzetméterrel növeli üzemének területét, valamint korszerűsíti a vágósort is. Így ezen a jelenlegi óránkénti 60 sertés helyett százat lehet majd levágni.

A Nagy-Hegyes Hús árbevétele az idén várhatóan meghaladja a 8 milliárd forintot, ami 15-18 százalékkal több a tavalyinál. Tavaly a cég nettó árbevétele 6,9 milliárd forint volt, ami 1 milliárd forinttal haladta meg az előző évit. A vállalat adózott eredménye tavaly 185 millió forintot tett ki, ami 30-35 százalékkal múlta felül a 2013-as profitot - írja az MTI.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?