SAJTÓTÖRTÉNETI RITKASÁG: MÁSFÉL ÉVSZÁZADOS AZ ERDÉSZETI LAPOK

agrarszektor.hu
2012-ben ünnepli alapításának 150. évfordulóját az Erdészeti Lapok. Az Országos Erdészeti Egyesület napjainkig havi 3000 példányban megjelenő lapja ezzel a legrégebbi hazai agrár újságnak számít, az összes folyamatosan kiadott nyomtatott sajtóterméket tekintve pedig országosan a második helyen áll.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A korábbi évek fejlesztéseinek köszönhetően a magyar erdészeti szaknyelv megteremtésében nagy szerepet játszó szaklap összes évfolyama megtalálható és bárki által részletesen kereshető az Országos Széchenyi Könyvtár digitális archívumában. A jubileumi év első eseményeként a Mezőgazdasági Könyvhónap nyitó eseményén, dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter jelenlétében emlékeztek meg az évfordulóról. 

1862-ben, 150 évvel ezelőtt az önálló magyar erdészeti szaknyelv megteremtésének céljával indította útjára Wagner Károly és Divald Adolf, a Selmecbányai Akadémia két professzora az Erdészeti Lapokat. Az Országos Erdészeti Egyesület közlönyeként megjelenő újság néhány háborús évet leszámítva azóta is folyamatosan megjelenik. Napjainkban havi 3000 példányban jut el az olvasókhoz, elsősorban az Országos Erdészeti Egyesület tagságát alkotó szakemberekhez.

Az Erdészeti Lapok alapítás óta megtartott magas tartalmi színvonalát jelzi, hogy jelenlegi főszerkesztője, Pápai Gábor 2011-ben az Év Szakújságírója díjat vehette át a Mezőgazdasági Könyvhónap alkalmából.

Az ország legrégebbi agrár újságjaként számontartott lap a XXI. századi igényeknek is megfelel. 150 éves teljes tartalma bárki számára elérhető és szabadon kereshető az interneten, a korábbi évek fejlesztéseinek köszönhetően ugyanis az Országos Széchenyi Könyvtár digitális archívumának legtöbb, évi harmincezer látogatást regisztráló része. Az adatbázis, és egyéb információk elérhetők a www.erdeszetilapok.hu weboldalon.

A jubileumi év első lapszámát a Mezőgazdasági Könyvhónap január 30-i nyitórendezvényén, a Vajdahunyad-várban mutatták be, ahol dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter beszédében emlékezett meg az évfordulóról. Köszöntőt mondott Zambó Péter is, az Erdészeti Lapokat kiadó Országos Erdészeti Egyesület elnöke. A jubileumi évfolyam januári számában olvasható Dr. Oroszi Sándor, a Magyar mezőgazdasági Múzeum kutatójának összefoglaló cikke a lap másfél évszázados történetéről.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03