Senki ne egyen ebből a kekszből, aki tejallergiára és tejcukorra érzékeny

agrarszektor.hu
Egy szlovák bejelentés szerint nem jelölt tej összetevőt tartalmazó vaníliás ízű krémmel töltött szendvicskekszet szállítottak Magyarországra. A termék a Sandwich Biscuits Vanilla Flavoured (Morello) - Vaníliás ízű krémmel töltött szendvicskeksz, amely Törökországból származik.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A RASFF-on (az Európai Unió élelmiszer- és takarmánybiztonsági riasztási rendszerén) keresztül érkezett az a szlovák bejelentés, amely szerint nem jelölt tej összetevőt tartalmazó vaníliás ízű krémmel töltött szendvicskekszet szállítottak Magyarországra. A nem jelölt tej összetevőt tartalmazó keksz fogyasztása tejallergiában és tejcukor érzékenységben szenvedők esetében panaszt okozhat. Tekintettel ezekre az információkra, a hatóság javasolja, hogy a fenti adatokkal rendelkező terméket a tejallergiások és tejcukor érzékenyek ne fogyasszák el.

A hatályos jogszabályok értelmében az allergiát vagy intoleranciát okozó anyagokat fel kell tüntetni az élelmiszereken a fogyasztók biztonságának érdekében. A NÉBIH megtette a szükséges lépéseket a még készleten lévő termékek forgalomból történő kivonására.

Tejfehérje allergiásoknál tej fogyasztását követően rövid időn belül különböző emésztőrendszeri, bőr- vagy légúti tünetek jelentkezhetnek, melyek súlyossága egyéntől függően változik. Tejcukor érzékenyek esetében a tejtermékek fogyasztása elsősorban kellemetlen emésztőrendszeri reakciókat okozhat.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?