2018. január 17. szerda Antal, Antónia

Hírek - Élelmiszerpiac

Sokkal több román élelmiszer lehet a szupermarketekben

A hipermarketek hétvégi zárva tartását és a román termékek arányának növelését javasolta Achim Irimescu román mezőgazdasági miniszter. Egyes elképzelések szerint azt kellene előírni, hogy legalább 51 százalék legyen a romén élelmiszerek aránya.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre

A tárcavezető a képviselőház mezőgazdasági bizottságában nyilatkozott a változtatási elképzelésekről – írja az MTI. Szerinte az intézkedés nem lenne a hipermarketek ínyére, de Európa nagy részében az üzletek általában este fél 7-kor zárnak, hétvégén pedig nem nyitnak ki. Romániában jelenleg a hipermarketek este 10-11-ig nyitva vannak a hét minden napján.

A miniszter elismerte, hogy a vásárlók egy része hétvégén, késői órákban szeret vásárolni, de ez szerinte nem teszi indokolttá a hétvégi nyitva tartást. Úgy vélte, a hipermarketek nagyon jól élnek Romániában, és a kormány közös frontot alakíthat ki a parlamenttel ebben a kérdésben.

A miniszter azt indítványt is támogatja, hogy a szupermarketekben a román termékek aránya legyen kötelezően 51 százalék. Télen a gyümölcsök és zöldségek esetében nem biztos, hogy teljesíthető az arány, de az általános elv hasznos, és támogatja – fogalmazott.

A román képviselőház mezőgazdasági szakbizottsága egy úgynevezett albizottság létesítéséről határozott, amely megvizsgálja majd ezeket a javaslatokat.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

Agrometeorológia

IDŐJÁRÁSA

A szakértő szemével

Hollósi Dávid
igazgató
Takarék Agrár Igazgatóság

Adja fel hirdetését gyorsan, ingyenesen!

Itt keressen minket
© 2017. Agrárszektor.hu