Újabb értékes elismerést söpört be Fazekas

agrarszektor.hu
Limitált kiadású emlékérmet vehetett át Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetétől (FAO). Ezzel azt ismerték el, hogy Magyarország hozzájárul az élelmezés- és az élelmiszerbiztonság globális szintű eléréséhez.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Az emlékérem a FAO alapításának 70. évfordulójára készült, és a limitált kiadásból származó elismerést Vladimir Rakhmanin, a FAO főigazgató helyettese nyújtotta át Fazekas Sándornak, emellett pedig egy FAO-ról szóló dedikált könyvet is átadott. Ezzel a FAO szimbolikusan azt ismerte el, hogy Magyarország egyre nagyobb mértékben járul hozzá az élelmezés- és az élelmiszerbiztonság globális szintű eléréséhez.

Magyarország szakmai és pénzügyi támogatást is biztosít a FAO-nak - jelentette ki a szervezet közleménye szerint Rakhmanin. A mostani találkozón szóba került a FAO-Magyarország ösztöndíj program is, amely évente több mint 30, fejlődő országból érkező fiatal számára teszi lehetővé mezőgazdasági tanulmányaik folytatását az országban.

Az Élelmezési Világnap, amelyet minden év október 16-án, a FAO alapításának napján tartanak, Magyarország javaslatára került be a kiemelt napok közé. A FAO Európát és Közép-Ázsiát lefedő regionális irodája Budapesten van, ahogy a szervezet közös szolgáltató-központja is, amelynek a Földművelésügyi Minisztérium ad otthont. Magyarország a FAO globális tevékenységeibe is bekapcsolódik, és részt vett a családi gazdálkodásról szóló tavalyi, illetve a talajok nemzetközi évéről szóló idei programsorozatokban is - állapította meg Rakhmanin.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03