Vega kolbászgyár riogatja a német gazdákat

agrarszektor.hu
Egy nagy német tradicionális kolbászgyártó cég szerint a németek jelentős része két évtized múlva vegetáriánus lesz. A kijelentés nagy vihart kavart a német gazdák körében, akik a vegetáriánus húspótlókat és kolbászféleségeket is gyártó társaság bojkottjára szólítottak fel.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Bár a sertéstartásnak Németországban is nagy hagyományai vannak, az 1834-ben alapított családi feldolgozó, az ötszáz fős Rügenwalder Mühle szerint húsz év múlva a németek szinte csak vegetáriánus kolbászt és bécsi szeletet fognak enni - írja a blog.syngenta.hu. A cég termékei között már ma is szerepel a vegetáriánus húspótló, illetve a vega kolbász, sonkafelvágott és vegetáriánus szalámi. E termékeket nagyrészt tojásfehérjéből készítik, amelyet szentjánoskenyérmag liszttel és xantán gumival sűrítenek.

A sertéstartók felháborodtak a hústermékek elleni negatív kampányon, és a kolbászgyártó bojkottjára szólítottak fel. Szerintük a valódi kolbász, a bratwurst része az ország étkezési kultúrájának, és az is marad. A Rügenwalder mindenesetre új irányt követ, hiszen az első német kolbászgyártó, amely a húst egyes termékeiben tojás- illetve tejfehérjével váltotta fel.

Magyarországon is nagy hagyományai vannak a sertéshús-fogyasztásnak és a házi sertésvágásnak is.  Ezért ágazati szakértők elképzelhetetlennek tartják, hogy a vegetáriánus kolbászok és húshelyettesítő termékek ki tudnák szorítanai a hagyomágyos sertéstermékeket a hazai piacról.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03