Vége a sztrájknak Csányi cégénél - Megállapodtak a Picknél (2.)

agrarszektor.hu
Megállapodtak a sztrájkot szervező szakszervezetek a Csányi Sándor OTP elnök-vezérigazgató tulajdonában lévő Pick Szeged Zrt. vezérigazgatójával, így befejeződött a ma reggel kezdődött munkabeszüntetés a vállalat pécsi üzemében. Az egyezség értelmében a dolgozók visszamenőleges juttatásokat kapnak és fejlesztik a bérrendszert is.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Öt és fél órás sztrájk után befejezték a munkabeszüntetést és újra elkezdtek dolgozni a Pick Szeged Zrt. pécsi üzemében, miután a szakszervezetek megállapodtak a vállalat vezérigazgatójával - jelentette az MTI. A Pécsett dolgozók ma reggel szüntették be a munkát, de a Csányi Sándor OTP elnök-vezérigazgató tulajdonában lévő húsipari cég többi üzemében - Szegeden, Baján és Alsómocsoládon - nem volt sztrájk.

A pécsi munkabeszüntetést az Élelmezésipari Munkavállalók Független Szakszervezete (ÉMFSZ) és a Liga Szakszervezetek hirdették meg. A megállapodás értelmében a dolgozók visszamenőleg utalványok formájában kapnak juttatásokat az elmúlt hónapokban végzett pluszmunkáikért, illetve tárgyalások indulnak a bérrendszer továbbfejlesztésére, a bérek emelésére és a teljesítmény meghatározására.

Mózes Tibor, a Liga Szakszervezetek szervezési osztályának vezetője elmondta, a reggel hat és délelőtt fél tizenkettő között tartó sztrájk ideje alatt a helyszínre érkezett Nagy Endre, a Pick Zrt. vezérigazgatója, aki a mintegy kétszáz sztrájkoló munkavállaló véleményét meghallgatva tett javaslatot a konfliktus rendezésére. Ezt követően az ÉMFSZ tárgyalódelegációja és a munkáltató kidolgozta a konfliktust lezáró megállapodás részleteit, amelynek értelmében a pécsi üzemben foglalkoztatott minden fizikai dolgozó részére február, március és április hónapra a cég havi 10 ezer forint értékű juttatást utalvány formájában biztosít.

Megállapodás született arról, hogy a bérrendszer továbbfejlesztésére, a bérek emelésére, a teljesítmény meghatározására vonatkozó, május 1-től hatályba lépő új bérrendszer bevezetésével kapcsolatos tárgyalásokat rövid időn belül lefolytatják. Emellett azt is vállalta a munkáltató, hogy mindent elkövet annak érdekében, hogy a létszámproblémákat megoldja.

Bibók István, az ÉMFSZ elnöke elmondta: a szakszervezet májustól 8-10 százalékos béremelést szeretne elérni a pécsi üzemben dolgozó alkalmazottak számára.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?