Veszélybe kerülhet az idei méztermés

MTI
Rossz méztermés várható az idén, ha az elmúlt napok szélsőséges időjárása miatt elfagy az akácvirág, ami a magyar méhészet fő nektárforrása. A minőségre a hideg nem lesz hatással.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az akácméz mellett a repceméz-termésre is biztosan kihat a szélsőségesen rossz időjárás, hiszen a mostani időszak a repcevirágzás időszaka is. A károkat viszont még nem mérték fel - közölte Takács Ferenc méhész.

Elmondása szerint a méz minősége nem függ össze az időjárással, tehát ha a méhek ki tudnak menni, és be tudják hozni a nektárt, akkor kiváló minőségű lesz a méz. Azonban arra is felhívta a figyelmet, hogy ha a hőmérséklet nem éri el a 10 Celsius-fokot, akkor a méhek nem hagyják el kaptárt.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?