40 kismalacot kapott Ároktő, 9 rossz helyre került

agrarszektor.hu
Idén a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei halmozottan hátrányos helyzetű település, Ároktő részesülhetett elsőként a Minden Gyerek Lakjon Jól! alapítvány élőállatokból álló adományából - írja az agrarunio.hu.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az 1200 főt számláló Ároktő idén összesen negyven kismalacot kapott a hozzájuk járó táppal együtt.

Hegedűs Zsuzsa, az alapítvány kuratóriumának elnöke az újságíróknak elmondta, idén 12521 család vesz részt a programban, a tavalyiakkal együtt pedig 28 ezer rászoruló család kap, illetve kapott idén vetőmagot, tyúkot, napos és előnevelt csirkét, valamint malacot az alapítványtól. Eddig összesen 10 ezer tyúkot, 200 ezer előnevelt csirkét, 50 ezer napos kacsát és ezer malacot osztottak szét.

Lehetőség lesz továbbá arra, hogy az induló szociális szövetkezetekben az önfenntartáshoz szükséges mennyiségen túl a megtermelt tojást, zöldséget a rászoruló családok értékesíthessék, valamint hogy különféle mezőgazdasági munkákkal önfenntartóvá válhassanak.

Sajnos az Ároktőre kirendelt 40 állatból 9 a listán nem szereplő családokhoz került, Hegedűs Zsuzsa szerint az önkormányzatok hibájából, akik idén nem biztosítottak helyi dolgozókat az átadás lebonyolítására. Az érintett családok számíthatnak a polgármester és az önkormányzat bocsánatkérésére, az elmaradt élőállat-adományt pedig később mindenképp megkapják.

 


NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 25. 11:13