2020. október 22. csütörtök Előd

Hírek - Európai Unió

A Flex-Coop Kft. sikeresen befejezte közel 50 %-os hazai és uniós támogatással telephelyfejlesztési projektjét (sajtóközlemény)

2012. április 17-én zárórendezvény keretében mutatja be Sólyomi Zoltán ügyvezető és dr. Badacsonyi Tamás pályázati szakértő a jászberényi székhelyű FLEX-COOP Kft. uniós támogatásból megvalósuló projektjét, melynek keretében egy új, bruttó 1366 m2-es üzemcsarnokot épített fel a cég jászberényi telephelyén.
 
 

A Flex-Coop Kft. 2010 júniusában nyújtott be pályázatot az ÉAOP-1.1.1/D jelű kiírásra, és 4 hónnappal később értesült a pályázat pozitív elbírálásáról. A munkálatok 2010 decemberében kezdődtek meg és kisebb csúszásokkal 2012. március 30-án fejeződtek be. A beruházás teljes költsége 196.333.771 Ft volt, melyből 96.333.771 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült a cég. 

A projekt egy új 1366m2-es üzemcsarnok felépítését célozza a jászberényi telephelyünkön. Ezzel a fejlesztéssel mindegyik tevékenységünket - gépgyártást és tesztelést, műanyag megmunkálás, és műanyag görgőgyártást külön üzemcsarnokban tudjuk majd végezni. A tervezett új üzemcsarnokban fogjuk végezni a nagyobb fémszerkezetek és gépek, összeszerelését, tesztelését, átadás-átvételét, szállításra történő előkészítését, és berakodását, mivel az épület - a tervek alapján - alkalmas lesz nagyméretű szállítójárművek befogadására, valamint a megrakodásukhoz szükséges emelő és árumozgató berendezések telepítésére.

A két régebbi üzemépület megfelelő méretű ahhoz, hogy a görgőgyártás számára helyet adjon, és biztosítsa a műanyag feldolgozás számára szükséges feltételeket. Nagyobb méretű termékeinket eddig csak nehézségek árán tudjuk összeszerelni és tesztelni, amelyek akadályozzák a napi termelést. A beruházással a gyártási kapacitásunkat meg tudjuk növelni, a görgőink szállítási határidejét csökkenteni tudjuk, ami piaci előnyt biztosít számunkra. A projekt tervezésekor a környezetvédelmi szempontok is fontos szerepet játszottak, épp ezért került sor az új épület tetején egy napelemes áramtermelő kapacitás kiépítésére a beruházás keretében.

A Flex-Coop Kft. tevékenysége

A Flex-Coop Kft.-t 1995-ben alapítottuk, anyagmozgató rendszerek tervezésével, gyártásával és szerelésével foglalkozik. Többször vettünk részt komplett gyárak, üzemek, technológiák transzferjeiben, ahol működő berendezések leszerelése, elszállítása, esetleges felújítása, a megváltozott szabványoknak megfelelő átalakítása, és új helyen történő ismételt beüzemelése volt a feladata.
2003-ban gyártókapacitásunk és termékválasztékunk is jelentősen bővült, a Salgótarjáni Acélárugyár, az ASCON - RECK gyáregységének átvételével.

2007-ben elkezdtünk bevezetni egy speciális - szélsőséges üzemi körülmények között is hosszú élettartamú műanyag bevonatú görgőtípus gyártását. A termék - melynek licence átvételre került - többéves megbízható működést produkált Dél-Afrika bányáiban. Tekintettel arra, hogy az eredeti görgőtípusokat Dél-Afrikában - elsősorban helyi és amerikai igények kielégítésére - gyártották, a termékskálánkon korábban nem szerepeltek az európai DIN szabvány szerinti méretek. Első fejlesztéseink ezt az irányt célozták, így mára már elmondhatjuk, hogy a két alaptípus DIN megfelelőit is tudjuk gyártani.

Az alaptípus iránti kereslet, és az előállított mennyiség folyamatosan növekszik. Jelenleg az ausztráliai és újzélandi exportszállítások mellett elindult a német és finn export is. A jövőben, a jelenlegi két amerikai és európai alaptípus mellett újabbak gyártását kívánjuk beindítani. A célcsoport a bányaipar, erőművek, biomassza felhasználók, szemes termény és zúzalék felhasználók.
Több nemzetközi nagyvállalat beszállítója vagyunk a gépgyártás területén, pl. az Electrolux Lehel Kft., Sealed Air Kft., Alcoa Europe, Carl Zeiss Hungary, Michelin Hungary, Nestlé Hungary, Villeroy & Boch Hungary, Henkel Magyarország.

A telephelyfejlesztési pályázatról

A 2011-ben az Új Széchenyi Terv keretében is megjelent pályázati kiírás a KKV-k működési helyszínéül szolgáló meglévő, működő telephelyek modernizációját és bővítését, nem megfelelő telephelyeik cseréjét, új telephelyek kialakítását, a telephelyek kihasználtságának növelését kívánja elősegíteni, a KKV-k versenyképességének megőrzése, fokozása érdekében, a foglalkoztatottság megtartása, javítása mellett.

Termelő és szolgáltató tevékenységekhez kapcsolódó új épület létesítésére, épületgépészeti beruházások végrehajtására, meglévő épületek átalakítására, bővítésére, korszerűsítésére, helyreállítására, az alkalmazottak számának növelésére a telephelyfejlesztés konstrukció a hét régióban összesen 27 milliárd Ft keretösszegben kínált lehetőséget.
Régiótól és a vállalkozás méretétől függően 20-tól 50% volt az elnyerhető támogatás, mely
5 és 150 millió forint közötti összeg lehetett.

 

2012. április 10.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020

  Most még a legkedvezményesebb áron

  Öngondoskodás 2020

  Befektetés, vagyon, megtakarítás

  Portfolio Private Health Forum 2020

  Koronavírus és a magánegészségügy

  Budapest Economic Forum 2020

  A magyar gazdasági csúcstalálkozó

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu