2019. október 19. szombat Nándor

Hírek - Európai Unió

A francia elnök feltette a kérdést: tényleg védi az unió a gazdákat?

"Tényleg védi a Közös Agrárpolitika (KAP) a gazdáinkat és a fogyasztóinkat?" – tette fel a kérdést Európa jövőjével és a szükséges reformokkal foglalkozó szerdai beszédében Emmanuel Macron francia államfő. Egyelőre semmi biztosat nem tudni arról, milyen irányt vehet az uniós KAP 2020 után.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

Tabuk nélkül jó kérdéseket kell feltennünk magunknak – állapította meg beszédében Emmanuel Macron a nemzetközi híradások szerint. Majd így folytatta: „Tényleg védi a Közös Agrárpolitika a gazdáinkat és a fogyasztóinkat? Nem vagyok biztos benne. Remélem, hogy elkezdhetünk egy vitát egy új KAP-ról”.

Az Európai Bizottság várhatóan novemberben hozza hivatalosan nyilvánosságra, milyen változtatásokat javasol a KAP-ban a 2020-tól kezdődő új uniós költségvetési ciklusra. Ezután derülhet ki, milyen álláspontot alakítanak ki az elképzelésekről a tagországok.

VETNE, ARATNA VAGY PERMETEZNE? - Tervezzen előre részletes agrometeorológiai előrejelzesünkkel!
Nézze meg, milyen idő lesz a napokban:
 

Az eddigi nyilatkozatok szerint Magyarország nem értene egyet azzal, hogy a KAP közösségi forrásai csökkenjenek. A korábbi brüsszeli vitaindító megállapítások ugyanakkor felvetik annak a veszélyét, hogy a KAP forrásait mégis lefaragják, és más célokra - például a migránsválság kezelésére - csoportosítják át. Emellett az sem kizárt, hogy a megmaradó támogatásokhoz a mostaninál is több feltétel teljesítésével juthatnak csak hozzá a gazdák. A KAP jövőjével kapcsolatos vélemények azonban egyelőre csak spekulációknak tekinthetők - szögezte le egy közelmúltbeli fórumon a Földművelésügyi Minisztérium.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu