A hónap végéig igényelhető a kárenyhítő juttatás

agrarszektor.hu
A 2011. november 1. és 2012. október 31-e közötti időszakban mezőgazdasági káreseménnyel sújtott területek utáni kárenyhítő juttatások iránti kérelmeket november 30-ig lehet benyújtani.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A kérelem három eredeti példányban személyesen vagy postai úton nyújtható be a kárt szenvedett terület szerint illetékes megyei kormányhivatal földművelésügyi igazgatóságához. Amennyiben a termelő rendelkezik mezőgazdasági biztosítással, úgy a kérelemhez e szerződés (a biztosítóval kötött szerződés ajánlati nyomtványait és kötvény) három másolati példányát is csatolni kell.

A kérelmek postai úton történő benyújtás esetén a postára adás dátuma nem lehet későbbi, mint november 30-a. A határidőt követően benyújtott kérelmeket elutasítják.

Fontos továbbá, hogy egy gazdálkodó csak egy kárenyhítő juttatás iránti kérelmet nyújthat be. A kárenyhítési eljárásban hiány- és iratpótlásra nincs lehetőség.

A kárenyhítő juttatás igénybevételének feltételei továbbá, hogy:

  • a termelő a kockázatközösség tagja legyen (a rendszerhez való csatlakozási szándékukat a termelők a 2012. évi egységes kérelmükön már jelezték, illetve bizonyos mérethatár felett gazdálkodók részére az agrárkár-enyhítési rendszerbe történő belépés kötelező),
  • a termelő a növények károsodását a rendeletben megjelölt 15 napos határidőn belül bejelentse az agrárkár-megállapító szervhez, amely a károsodás bekövetkeztének tényéről, helyéről, mértékéről és annak határidőn belüli bejelentésről hatósági bizonyítványt állít ki,
  • a termelő a kárenyhítési hozzájárulást szeptember 15-vel beérkezőleg maradéktalanul megfizesse,
  • az elemi káresemény az adott termelő üzemi szintjén mérve (vagyis az általa termesztett összes terület és növény figyelembevételével) hatóságok által igazolt, több mint 30-30%-os hozamcsökkenést, valamint hozamérték-csökkenést okozzon.

 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?