Csalódott gazdálkodók tömegei várták a támogatások előlegét

agrarszektor.hu
Több ezren egyáltalán nem kapták még meg a nekik jogosan járó előleget.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Csalódott gazdálkodók tömegei várták, hogy megkapják az őket jogosan megillető területalapú támogatás előlegét. Több ezren egyáltalán nem, több tízezren pedig a nekik jogosan járó előleg csak egy részét kapták meg. A jogszabályok alapján legkésőbb november 30-ig hozzá kellett volna jutniuk ezekhez a forrásokhoz - hívja fel a figyelmet a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetsége (MOSZ).

Sokan már előre betervezték ezeket az összegeket munkabér, adó, bérleti díj, az év végi talajmunkák és inputanyag vásárlások finanszírozására. Ezek a gazdálkodók - különösen, akiket természeti események, pl. aszály, jégeső is sújtottak - most rendkívül nehéz helyzetbe kerülhetnek.

A MOSZ szerint elfogadhatatlan az, hogy a termelők akkor sem jutnak hozzá a pénzükhöz, ha az igénylésre jogosult területük elenyésző része még nem ellenőrzött, vagy ha az állami földhivatalok nem szolgáltattak időben adatokat a szintén állami kifizető ügynökségnek a termelők földhasználatáról.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?