Csatlakozz a klímaegyezményhez, csak akkor kereskedek veled!

agrarszektor.hu
A világ legnagyobb jelentőségű kereskedelmi egyezménye egyben a világ legelső klímavédelemhez kapcsolt megállapodása is lett. Az Európai Unió és Japán bebizonyította, hogy vámháborúk idején is hinni lehet a korlátok nélküli, egységes világban, és annak védelmében.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Párizsban komolyan veszik a klímaegyezményt, és ennek fontosságáról sikeresen meggyőzték a közösség döntéshozóit is. A franciák már tavaly azt javasolták, hogy a jövőben minden szabadkereskedelmi egyezmény előfeltétele az éghajlat védelme legyen, vagyis a klímaegyezményhez való csatlakozás. A francia javaslatot Donald Trump amerikai elnök váltotta ki azzal, hogy kiléptette az Egyesült Államokat a párizsi megállapodásból.

 


Az Európai Unió Japánnal között szabadkereskedelmi egyezménye az első olyan megállapodás, amelyiknek kötelező eleme  a klímavédelem. A világ második és negyedik legnagyobb gazdasága egyetértett abban, hogy együtt dolgozzanak a párizsi éghajlati célok megvalósításán. A megállapodás szerint Japán és az EU törekedni fognak arra, hogy megkönnyítsék az alacsony szén-dioxid-kibocsátású technológiák kereskedelmét. A két térség szerződésével a világ legnagyobb szabadkereskdelemi zónája jött létre, és ezzel világosan kijelölték a követendő utat a többi ország számára is.

A megállapodás üzenet Donald Trumpnak is, aki sorra jelenti be protekcionista intézkedéseit, miközben hazájában az éghajlat kutatásától is megvonta a forrásokat. Az elnöknek meggyőződése, hogy nincs klímaváltozás, az erre való hivatkozás valójában piacvédelmi szándékot takar. Ugyanakkor egyre többször hallani, hogy nem mindenki vélekedik így az Egyesült Államokban. New York volt polgármestere, a milliárdos Michael Bloomberg 4 és fél millió dollárral támogatta a párizsi klímaegyezményt, dacára annak, hogy az USA hivatalosan már nem részese a programnak. Idei hír az is, hogy a New York-i városvezetés pert indított az öt legnagyobb kőolaj-kitermelő vállalkozás, a BP, az Exxon Mobil, a Chevron, a ConocoPhillips és a Shell ellen a globális klímaváltozáshoz való hozzájárulásuk miatt.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?