2020. április 3. péntek Buda, Richárd

Hírek - Európai Unió

Egymilliárdra pályázhatnak a vidéken élők

Átszervezték a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózatot (MNVH) - jelentette be Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter csütörtökön Budapesten. Hangsúlyozta: az átszervezéstől azt várják, hogy a szervezet hatékonyabban, egyszerűbben és átláthatóbban működjön – írja az MTI.
 
 

Az átszervezés célja a vidékfejlesztésben érintett szereplők együttműködésének erősítése, a vidékfejlesztés területén szerzett tudás és jó gyakorlati tapasztalatok terjesztése.

Az MNVH által kezelt forrás, amelyre pályázhatnak a vidéken élők, évente egymilliárd forint lesz. Az elnyerhető összeg felső határát hárommillió forintban határozták meg. Így évente mintegy 300 projektet lehet támogatni ebből a pénzből - tájékoztatott a miniszter.

A vidékfejlesztési tárca irányítója közölte: a szervezet működésének egyszerűsítését és átláthatóságát szolgálja egyebek között, hogy a pályázatok elbírálását 30 nap alatt elvégzik, és a kifizetésre is várhatóan csak 30 napot kell várniuk a nyertes pályázóknak.

Az MNVH kinevezett elnöke, Csatári Bálint geográfus arról beszélt, hogy a szervezet működésében úgynevezett politikus, azaz komplex szervezeti szemléletet kíván érvényesíteni, és legfontosabb feladatának a jó és kipróbált gyakorlati módszerek terjesztését tekinti. Emellett szeretné erősíteni a szervezet munkáján keresztül a tárcaközi együttműködést. Példaként említette az infrastruktúrafejlesztést, az oktatást, illetve a cigányság felemelését szolgáló programokat.

V. Németh Zsolt, a vidékfejlesztési tárca vidékfejlesztésért felelős államtitkára fontosnak nevezte, hogy az MNVH más uniós országok hasonló szervezeteivel is szorosan együttműködjön. Az első együttműködési megállapodás már létre is jött Lengyelországgal, a következő pedig várhatóan Szlovákiával születik meg.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu