2020. március 30. hétfő Zalán

Hírek - Európai Unió

Egyszerűbb lesz a LEADER-csoportok finanszírozása

Kiszámíthatóbbá válik a LEADER Helyi Akciócsoportok finanszírozása a VM augusztus 1-jétől hatályos rendeletmódosításának köszönhetően.
 
 

A szabályozás célja az akciócsoportoknak járó támogatások folyósításának ésszerű időbeli elosztása. 

A LEADER Helyi Akciócsoportokat (HACS) eddig mindig utófinanszírozással működött, ami megnehezítette az eljárás menetét: kéthavonta nyújthattak be kifizetési kérelmet az MVH-hoz, a pénzt pedig csak az elbírálás után kapták meg, négy-öt hónappal később. A mostani változtatással egyszerűsödik az eljárás, ezután a napi működési költségeikre havonta nyújthatnak be kifizetési kérelmet, hamarabb kaphatják meg a pénzt. A nagyobb tételekre most is tovább kell majd várni, de mindössze három hónapot.

Fontos változás még, hogy ezentúl az akciócsoportok végezhetnek más, például pályázatíró tevékenységet, hogy több forrásból is pénzhez juthassanak. és az Új Magyarország Vidékfejlesztési Programon (ÚMVP) kívüli pályázatokon is részt vehetnek. Az Európai Bizottság által elfogadott ÚMVP III. és IV.tengelye a Helyi Akciócsoportok közreműködésével valósul meg, akik gazdasági, társadalmi és környezeti problémák helyi megoldásában vesznek részt.

 

forrás: kormány.hu

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu