2020. június 4. csütörtök Bulcsú

Hírek - Európai Unió

Figyelem: júniustól lehet Tanyafejlesztési programra pályázni!

A Nemzeti Vidékstratégia kiemelt programjaként a vidékfejlesztési tárca júniusban meghirdeti a tanyás térségek fejlesztését elősegítő pályázatokat - jelentette ki Ángyán József parlamenti államtitkár Kecskeméten.
 
 

A 10 évre szóló Nemzeti Vidékstratégia országjáró fórumsorozatának második állomásán Ángyán József emlékezetett arra, hogy Kecskemét környékén található az ország legnagyobb tanyás térsége, a Homokhátság. Ezért is fontos, hogy éppen itt jelenthetem be: a nyár folyamán már pályázni lehet a kormány egy milliárd forinttal támogatott tanyafejlesztési programjára - hangsúlyozta az államtitkár.


A vidékstratégia megalkotásával és végrehajtásával a kormány és a szaktárca a vidéki Magyarország egészének megújítására törekszik. A koncepció átfogó célkitűzései közül több is szorosan köthető a tanyás térségekhez, hiszen kiemelt feladat a helyi gazdaságok fejlesztése, a vidéki munkahelyek megőrzése és a vidéki életminőség javítása.


Az előző években az egész mezőgazdaság lezüllesztésének lehettünk tanúi, és ez sokszorosan érintette a tanyákon élőket. Ezért is kiemelten fontos a sajátos értékekkel rendelkező tanyai gazdálkodás megújítása és a tanyai életmód hátrányainak csökkentése. A tanyaprogram pályázati céljai közül Ángyán József a rossz állapotú utak karbantartását, az áruk piacra jutásának elősegítését, a tanyák energiaellátásának és ivóvízellátásának javítását valamint a tanyai gazdálkodáshoz szükséges eszközök és épületek korszerűsítését említette.


A tanyaprogram nem muzeális értékekre és nosztalgiázásra épül. A szerves fejlődésben kialakult külterületi gazdálkodási-, élet -, és települési forma fontos részét képezi a jövő korszerű mezőgazdaságának és vidékfejlesztésének - jelentette ki a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu