Figyelem: már csak néhány napig igényelhető a mikrovállalkozások támogatása!

agrarszektor.hu
Július 15-ig lehet támogatási kérelmeket benyújtani mikrovállalkozások létrehozására és fejlesztésére a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A támogatás célja a vidéki térségekben új mikrovállalkozások alapítása, illetve a működők műszaki-technológiai fejlesztése, a versenyképesség növelése, munkahelyek megtartása és újak létrehozása érdekében.


Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Programból finanszírozott támogatás éves keretösszege 7 milliárd forint.
Hátrányos helyzetű területeken megvalósuló fejlesztés esetén a kiadások 65%-a támogatható, egyéb területen 60%, de támogatást egy ügyfél legfeljebb 35 millió forintig vehet igénybe.


Az MVH felhívja figyelmet arra, hogy a támogatás részletes feltételeiről szóló 33/2011. (IV.28.) VM rendelet 2011. július 3-án hatályba lépett módosításával támogathatóvá vált a NACE REV. 2. 11 alágazat szerinti italgyártás, a 11.02 (Szőlőbor termelés) és a 11.03 (Gyümölcsbor termelés) alágazatok kivételével, továbbá támogatás igényelhető jármű javításhoz kapcsolódó beruházásokhoz is. 


A támogatási kérelmeket a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal regionális illetékességű kirendeltségeire kell benyújtani, melyek listája megtalálható a hivatal honlapján. A kérelmek beérkezése után az MVH pontozási rendszer és a rendelkezésre álló keretösszeg alapján határoz a támogathatóságról. További információk a 87/2011 (VI.3.) számú MVH Közleményben olvashatók. 

 

 

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03