Harcolnak a tisztességtelen kereskedők ellen

agrarszektor.hu
Az EU tagállamok tárcavezetői politikai állásfoglalást fogadtak el a gazdálkodók ellátási láncbeni helyzetének erősítéséről, és a tisztességtelen forgalmazói magatartás visszaszorításáról. Kiálltak amellett, hogy az Európai Bizottság a jövő évben tegyen olyan javaslatot, amely uniós szinten sikerrel veszi fel a harcot a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatokkal szemben.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Magyarországon évek óta törvény korlátozza a mezőgazdasági és élelmiszeripari termékekkel szembeni tisztességtelen forgalmazói magatartást - hangsúlyozta az agrártárca közleménye szerint a magyar delegációt vezető Gulyás Andrea közigazgatási államtitkár. Ugyanakkor tovább kell javítani a gazdák élelmiszer-ellátási láncban betöltött helyzetét, mivel a lánc szereplői közül ők a legkiszolgáltatottabbak. A Földművelésügyi Minisztérium álláspontja szerint az áringadozások miatti kockázatot igazságosabban kell viselniük az ágazati szereplőknek, emellett növelni kell a piacok átláthatóságát.

Az Európai Bizottság által tavaly életre hívott, magyar részvétellel működő mezőgazdasági piacokkal foglalkozó szakértői csoport novemberben hozta nyilvánosságra jelentését a témában. A dokumentum a piaci átláthatóság, a kockázatkezelés, a kereskedelmi gyakorlatok, a szerződéses kapcsolatok, a versenyszabályok, valamint a finanszírozás területén fogalmazott meg ajánlásokat annak érdekében, hogy az ellátási láncokban stabilizálja a gazdák helyzetét.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?