2022. május 24. kedd Eszter, Eliza

Hírek - Európai Unió

Határidőre kell befejezni az NDP-s beruházásokat

Lezárult a cukorgyárak bezárását kompenzáló Nemzeti Diverzifikációs Program (NDP) keretében benyújtott támogatási kérelmek elbírálása. A határozatokat a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) a napokban postázza az érintetteknek.
 
 

A támogatási határozatokhoz kapcsolódóan a 2010. áprilisban benyújtott kifizetési kérelmekre szeptemberben közel 200 millió forintot hagyott jóvá és fizetett ki az MVH. Az októberben benyújtott kifizetési kérelmek alapján jóváhagyott támogatási összegek folyósítása 2011 márciusában várható.


A beruházás megvalósítása, illetve elszámolása során a jogerős támogatási határozattal jóváhagyott elszámolható kiadások összegének legalább 90%-át teljesíteni kell. A beruházás megvalósítása határidőhöz kötött és határidő hosszabbításra nincs lehetőség!


A határidők változásáról szól a napokban megjelent minisztériumi rendelet. Ennek értelmében azon ügyfeleknek, akik a támogatási határozatukat 2010. november 30-a előtt vették kézhez, 2011. március 31-ig kell a beruházást megvalósítaniuk. A 2010. november 30-a után kézhez kapott határozatok esetében legkésőbb 2011. december 31-ig kell a támogatott tevékenységet megvalósítani.


Minderről részletes információ a Magyar Közlönyben megjelent 48/2010-es (XII.31.) minisztériumi rendeletben olvasható.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalkozások: aki nem digitalizál,le fog maradni!

  Tiszaújváros-Kelet-magyarországi Gazdasági Fórum 2022

  Ingyenes esemény a Tisia Hotelben