Holnaptól lehet pályázni uniós közvetlen támogatásokra!

agrarszektor.hu
2011. április 8-tól nyújthatják be az egységes területalapú és a hozzá kapcsolódó nemzeti kiegészítő támogatási kérelmeiket a gazdák.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Megjelent az Európai Mezőgazdasági Garancia Alapból (EMGA) finanszírozott egységes területalapú támogatásról, valamint az ahhoz kapcsolódó kiegészítő nemzeti támogatások igénybevételéről szóló rendelet.

Változás a korábbi évek gyakorlatához képest, hogy az idén a tej top-up támogatás igénybevételének is feltétele, hogy a termelő SAPS jogosultságot szerezzen, és a TIR-ben (Tenyésztési Információs Rendszer) állattartóként legyen nyilvántartva - tájékoztat a Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája.

A gazdák 2011. május 15-ig adhatják be a SAPS, valamint a termeléshez kötött jogcímeknél a top up támogatási kérelmüket a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz (MVH). A termelők valamennyi területalapú támogatási igényüket egyszerre nyújthatják be elektronikus úton a 2009-től bevezetett egységes támogatási kérelem rendszerén keresztül az ügyfélkapu segítségével. Aki később adja be a kérelmet, kevesebb támogatást kaphat.

A Magyarországra érkező uniós közvetlen támogatások fokozatosan érik el a régi tagállamok támogatottsági szintjét. A magyar gazdák 2010-ben a területalapú támogatások 70%-át kapták a Közösségtől, 2011-ben ez az összeg 80%-ra nő. Magyarország SAPS támogatási szintje 2013-ra éri el a régi uniós országok támogatási mértékét.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?