2021. november 28. vasárnap Stefánia

Hírek - Európai Unió

Ismét van pénz az állattenyésztési ágazatban!

Március végén lépett hatályba az a minisztériumi rendelet, amely módosította az egyes állatbetegségek megelőzésével, illetve leküzdésével kapcsolatos támogatásokról szóló rendeletet. Ezzel párhuzamosan a vidékfejlesztési miniszter visszavonta azt az elmúlt év szeptember végi közleményét is, ami az érintett támogatási intézkedés végrehajtását forráshiány miatt felfüggesztette.
 
 

A módosítás alapján a baromfi ágazatban 1,35 milliárd forint, míg az egyéb állatfajok vonatkozásában 5,685 milliárd forint az idén felhasználható támogatási keret, amelynek terhére teljesíthetők a 2010-ről áthúzódó kifizetések, valamint a 2011-ben elvégzett szolgáltatásokra vonatkozó támogatások. A baromfi ágazatban a 2010 decemberében elvégzett szolgáltatást tartalmazó kérelmek esetében a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) már ki is adta azokat a határozatokat, amelyek alapján a jogos támogatásokat az érintett termelők részére a Baromfi Termék Tanács folyósítja.


Az MVH 2011. március végén megkezdte továbbá a sertés ágazatban igénybe vehető állatjóléti támogatások 2010. negyedik negyedévére vonatkozó támogatási határozatainak kiadását. Az erre az időszakra rendelkezésre álló mintegy 1,1 milliárd forint támogatás kifizetése április első felében befejeződik. Április első hetében elkezdődött a baromfi ágazatban igénybe vehető állatjóléti támogatások 2010. évére vonatkozó támogatási határozatainak kiadása is. Az erre az időszakra rendelkezésre álló 4 milliárd forint támogatás kifizetése április második felében fejeződik be.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Agrárszektor Konferencia 2021

  Agrártámogatási reform, pénzözön a vidékfejlesztésben, világpiaci árrobbanás, forradalmi agrárinnovációk, precíziós gazdálkodás, digitalizáció. 2 nap, 10+ órányi szakmai program, 70+ előadó