2019. szeptember 18. szerda Diána

Hírek - Európai Unió

Jeges villámárvíz és tornádó pusztított Spanyolországban

Heves zivatarok indították a hetet Spanyolországban. Madridot jeges villámárvíz mosta el, Malaga környékén tornádó alakult ki - írja az idokep.hu. Spanyolország ebben a szezonban az egyik legszárazabb, legforróbb térsége volt Európának.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

Hétfőn egy magassági hidegörvény labilizálta a légkört az Ibériai-félsziget felett, emiatt többfelé tomboltak intenzív zivatarok a térségben. Ezek egyike kapta telibe a spanyol fővárost, Madridot is, ahol jeges villámárvíz alakult ki. A város utcáin hömpölygő víz az autókat is elsodorta, víz alá kerültek egész városrészek. Az ár elvonulta után vastag jégréteg borította be az utcákat, ami az épületekbe is behatolt. Nemcsak Madridban volt extrém az időjárás. Spanyolország déli részén, Campillos közelében tornádó is kialakult.

A villámárvíz után maradt jégréteg Madrid utcáin (Forrás: Theleader.info)

A 24 órás csapadékadatok szerint Madridban több helyen hullott 30 mm-t meghaladó csapadék, de volt ahol 46 mm zúdult le. Ezt a vízmennyiséget már nem volt képes elvezetni a város csatornahálózata, és a beépített városfelszín sem tudta elnyelni, ez vezetett a villámárvízhez. Az alábbi felvételen a tornádó is látszik.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu