2021. szeptember 22. szerda Móric

Hírek - Európai Unió

Kettős mérce: most a románok találtak eltérő élelmiszereket

Kilenc élelmiszer esetében találtak eltérést a Nyugat-Európában és Romániában forgalmazott azonos áruk összevetése során. A termékek kalória- és proteintartalma mutatott különbözőséget.
 
 

A román hatóságok a napokban ismertették a Nyugat-Európában és Romániában forgalmazott azonos élelmiszerek összevetésének eredményeit. A 29 megvizsgált termék közül 9 esetben találtak eltéréseket az összetételt illetően. Az élelmiszerek kalória- és proteintartalma vagy nem egyezett meg a címkén feltüntetett értékkel, vagy a nyugat-európai terméken feltüntetett érték eltért a Romániában forgalmazottétól – közölte a bukaresti mezőgazdasági minisztérium vezetősége laboratóriumi vizsgálatokra alapozva.

Mi a sikeres agrár-vállaltvezetők titka? Mi vár a magyar mezőgazdaságra 2020 után? Mikor várhatóak a támogatási döntések? Mit hoz az aratás 2017-ben? Merre tart a Közös Agrárpolitika? Kiváló kapcsolatépítési lehetőségekre és elsőrangú szakmai programra számíthat idén is Kelet-Magyarország legnagyobb agrárfórumán. Ha választ akar kapni a hazai agrárium legfontosabb és legaktuálisabb kérdéseire, regisztráljon még ma!

A román hatóságok egyebek mellett tej- és hústermékeket, konzerveket, és csokoládét vizsgáltak be. A szükséges nyugat-európai mintákat Hollandiából, Belgiumból és Németországból gyűjtötték be.

Petre Daea mezőgazdasági miniszter elmondta, hogy a kormány kérni fogja az Európai Bizottságot, alakítson ki minél előbb átlátható, egységes szabályozást az Európai Unióban, amely lehetővé teszi a hasonló ellenőrzéseket egységes eljárás alapján. Románia öt nyugat-európai országtól (az említett háromtól, valamint Franciaországtól és Olaszországtól) kért engedélyt, hogy mintát vegyen az ottani élelmiszerekből.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu