Közel tízmilliót kapott a bormúzeum

agrarszektor.hu
Tizenöt településen indulnak meg a beruházások az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (ÚMVP) nyertes pályázatainak köszönhetően. Többek közt bio borház és múzeum, illetve vendégház épül a tó körül.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Újabb tizenöt projekt megvalósítása kezdődhet meg a Velencei-tónál. A fejlesztések sorát értékes, innovatív borturisztikai és munkahelyteremtő beruházások gyarapítják.

A nyertesek legfeljebb tízmillió forintot igényelhettek terveik megvalósítására. A térségben a munkahelyteremtés, és munkahely megtartás a legfőbb cél. Ehhez igazodva, a tizenöt, most elbírált nyertes pályázatból tizenegy ezt célozza meg.
Mikrovállalkozások létrehozása és fejlesztésére hat, turisztikai tevékenységek ösztönzésére öt, továbbá falumegújításra kettő, míg a vidéki örökség megőrzése két támogatási kérelem felelt meg a kiírásoknak. A mikrovállalkozások műszaki-technológiai fejlesztésétől új telephely megvalósításáig egy kápolnásnyéki, egy sukorói, két pákozdi és egy pázmándi vállalkozás kezdheti meg a beruházást.
A falumegújítási projektek keretében pihenőhelyek, közösségi terek, parkok, és zöldterületek újulhatnak meg a környékbeli községekben. A faluszépítők közt van Sukoró és Kápolnásnyék is.
De Pázmánd is sikerrel pályázott: itt a templom felújítására fordítják a megnyert pályázati pénzt. A másik pázmándi, s egyben turistacsalogató beruházás Bálint György elképzelését valósítja meg. "Szeretnénk létrehozni egy bormúzeumot - de nevezhetjük akár látogatóközpontnak is -, ahol a Velencei-tó környéki borokat, a szőlő- és borkultúrát mutatnánk be, népszerűsítenénk. A tervünk még, hogy az ország minden részéből begyűjtenénk a bio borokat, egyrészt, hogy bemutassuk azokat, másrészt, hogy a borkedvelők ezen italokat is megismerjék" - foglalta össze Bálint György. Mint elmondta, a pályázaton valamivel több mint kilencmillió forintot nyertek, de ugyanekkora összeget kell még hozzátenniük a beruházás megvalósításához. Terveik szerint még az idén felépítik a bormúzeumot a pázmándi szőlőhegyen.
A most elbírált pályázatokkal együtt 76-ra bővült az ÚMVP nyertesek száma a tó környéki településeken.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 25. 11:13