2020. augusztus 10. hétfő Lőrinc

Hírek - Európai Unió

Máig lehet jelentkezni az iskolatej programra!

Idén kétszer annyi pénzt költenek az iskolatej programra, mint tavaly. Újdonság, hogy mostantól nemcsak az iskolafenntartók, hanem közvetlenül a tejfeldolgozók is pályázhatnak, és a pénzhez jóval rövidebb idő alatt juthatnak az érintettek – hangzott el a Kossuth Rádió műsorában.
 
 

Az uniós kezdeményezésű iskolatej program pedig 2004 óta működik Magyarországon. Eddig 160 ezer iskolás jutott minden nap iskolatejhez a program segítségével. Idén – számítások szerint – legalább 30 ezerrel többnek jut a támogatás növelése miatt.

Ebben az évben már a tejfeldolgozók is pályázhatnak a pénzre. Az Egertej már be is nyújtotta igényét. Almási Csaba gazdasági igazgató-helyettes azt mondta: így könnyebben jutnak majd a pénzükhöz. Ugyanis korábban előfordult, hogy az iskolafenntartó önkormányzat késett a kifizetéssel.

A szaktárca arra számít, hogy az adminisztratív könnyítés miatt többen kapcsolódnak a programba – mondta Feldman Zsolt helyettes államtitkár. Ha év közben elfogyna a pénz, és további igény van rá, a rendelkezésre álló 800 millió forintot kiegészítik – mondta a helyettes államtitkár.

 

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020

  Most még a legkedvezményesebb áron

  Sustainable World 2020

  A Portfolio első zöld konferenciája - a jövő vállalatainak

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu