Mit nekünk orosz embargó! - Oroszország importhelyettesítési programot hirdetett

agrarszektor.hu
Az embargó ellenére folytatódik a magyar-orosz mezőgazdasági együttműködések kiszélesítése - közölte az agrártárca hétfőn az MTI-vel. A tájékoztatás szerint a magyar-orosz mezőgazdasági és élelmiszeripari együttműködés helyzetét, valamint a további együttműködés lehetőségeit vizsgálta meg Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) parlamenti államtitkára és Jevgenyij Vasziljevics Gromiko, az Oroszországi Föderáció Mezőgazdasági Minisztériumának miniszterhelyettese hétfőn Budapesten, a Földművelésügyi Minisztériumban. Magyarország új, az embargó által nem érintett együttműködési területek kiaknázására törekszik. Oroszország importhelyettesítési programot hirdetett meg, Magyarország a mezőgazdaságban kívánja kihasználni az ebben rejlő lehetőségeket.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A két tárgyalópartner üdvözölte a Tula megyei Jasznogorszk településen az idén, 10 millió euró - mintegy 3 milliárd forint - értékben és 100 százalékban magyar magánbefektetéssel megvalósított takarmány premix üzem létesítését. Támogatták továbbá a két ország kutatóintézetei közötti információcserét; megállapodtak abban is, hogy elősegítik a diákcseréket és a közös kutatásokat.

Nagy István a tárgyaláson leszögezte: Magyarország határozottan részt kíván venni az orosz mezőgazdaságban fejlesztésében. Célként jelölte meg a korábbi hagyományos együttműködési formák új projektekkel való bővítését, valamint az eredményes üzletkötések számának növelését. A tárgyaláson az oroszországi üzletekben érdekelt magyar szereplők is részt vettek annak érdekében, hogy minél több konkrét projekt valósulhasson meg a jövőben.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?