2020. szeptember 27. vasárnap Adalbert

Hírek - Európai Unió

Nőtt a borászatok támogatási igénye

A korábbi évekhez képest jelentősen nőtt a borászok érdeklődése a borászati gépek, technológiai berendezések beszerzéséhez nyújtott támogatás iránt, már az első napokban 500 millió forint feletti igény érkezett be a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz (MVH) - közölte az MVH csütörtökön az MTI-vel.
 
 

Az Európai Mezőgazdasági Garancia Alapból a borászati gépek, technológiai berendezések beszerzéséhez 2011-től igényelhető támogatásról szóló VM rendelet értelmében mintegy 4 millió euró (közel 1,2 milliárd forint) áll rendelkezésre új borászai gépek beszerzéséhez. A kérelmezési időszak november 5-én kezdődött. A közleményben ugyanakkor az MVH azt is megjegyzi: a kérelem-bírálat elsődleges tapasztalatai azt mutatják, hogy - bár a megelőző két évben is hasonló módon zajló igénylési folyamat az idén még egyszerűsödött is - a kérelmezők a szokásosnál több hibát vétenek a kérelmek összeállításánál.

Így például nem szerepelnek a rendeletben előírt kötelező tartalmi elemek, hiányos a számlaösszesítő kitöltése, vagy a kérelmező elmulasztja a jogszabályban előírt nyilatkozatok csatolását. Ezért a kérelmek hiánypótlásra szorulnak. Fontos tudnivaló - emlékeztet a hivatal -, hogy a támogatás odaítélése a kérelmek benyújtási sorrendjének megfelelően történik. Azok a kérelmek azonban, amelyeknél hiánypótlásra van szükség, csak annak teljesítésével, a szükséges kiegészítések, javítások beküldése után kerülnek be a bírálati sorrendbe.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020

  Most még a legkedvezményesebb áron

  Öngondoskodás 2020

  Befektetés, vagyon, megtakarítás

  Portfolio Private Health Forum 2020

  Koronavírus és a magánegészségügy

  Budapest Economic Forum 2020

  A magyar gazdasági csúcstalálkozó

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu