2020. május 29. péntek Magdolna

Hírek - Európai Unió

November 2-től igényelhető az iskolatej-támogatás

A Magyar Agrárkamara tájékoztatója szerint november 2-től igényelhető az ez év szeptember 1. és október 31. közötti szállítási időszakra vonatkozó iskolatej-támogatás.
 
 

A támogatási kérelmeket személyesen vagy postán lehet feladni a kijelölt, Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz tartozó (MVH) kirendeltségeken.
Az iskolatej program támogatási kerete idén 800 millió forintot tesz ki, a feltételeket pedig mindig az aktuális évi iskolatej program szabályozásáról szóló rendelet foglalja magába.

Változás, hogy ebben az évben az intézmény üzemeltetőin kívül azok is igényelhetnek támogatást, akik piaci lehetőséget látnak a kezdeményezésben.
A településeket adóbevételük és hátrányos helyzetük alapján megkülönböztetik, és három csoportba sorolják, ezek alapján pedig 20, 50 vagy 100 százalékos tejtámogatásban részesülhetnek.

A támogatás keretén belül a tanítási napokon 2,5 deciliter tejet illetve azzal tápanyagban egyen értékű tejkészítményt vagy ömlesztett sajtot biztosítanak az óvodások és az iskolások részére.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu