2019. december 5. csütörtök Vilma

Hírek - Európai Unió

Orbán: ez a vita egyetlen gazdát sem érinthet

Vita folyik a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) jövőjéről, de a gazdálkodókat egyáltalán nem érinti majd, bármi is lesz annak kimenetele – jelentette ki a parlamentben Orbán Viktor miniszterelnök. Mint ismert, az MVH a közelmúltban rendkívül éles, nyilvánosság előtti vitát robbantott ki Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter és a hivatalt felügyelő Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter között.
 
 

Egyáltalán nem érinti majd a gazdákat, mi lesz az MVH jövője – szögezte le a parlamentben Orbán Viktor, aki Legény Zsolt MSZP-s képviselő azonnali kérdésére reagált. Elismerte ugyanakkor, hogy a hivatal jövőjéről jelenleg is vita folyik.

Mint ismert, az uniós és a hazai agrár- és vidékfejlesztési támogatások kifizető ügynökségeként működő MVH miatt példátlanul éles, nyilvánosság előtti vita robbant ki a közelmúltban két kormánytag, Lázár János és Fazekas Sándor között. Lázár János az úgynevezett az állami bürokráciacsökkentő intézményi csomag részeként az MVH megszüntetését szorgalmazta, Fazekas Sándor viszont határozattan kiállt az MVH mellett.

A Lázár-féle elképzelések kapcsán felmerült, hogy az MVH megszüntetése, illetve átszervezése új uniós akkreditációs folyamatot tenne szükségessé, amely alatt semmilyen uniós agrár- és vidékfejlesztési forrást nem lehetne kifizetni Magyarországon. Orbán Viktor most vélhetően e dilemmára utalt, amikor azt említette, hogy a gazdálkodókat nem érintheti az MVH-ról folyó vita kimenetele.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu