2020. augusztus 14. péntek Marcell

Hírek - Európai Unió

Ötmilliárd a tejtermelőknek

December 7-től folyósítják a 2011. évi különleges tejtámogatás második felét, mintegy 5 milliárd forintot. A tejtermelők a pénzt a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalnál bejelentett számlájukra kapják.
 
 

A támogatás része annak a 13 milliárd forintnyi uniós pénzforrásnak, amit a tejtermelők idén az őket sújtó hátrányok kezelésére kaptak.

A 2011-es programra új és korábbi pályázók is jelentkezhetnek, amennyiben az előírt, tejtermelő tevékenységre vonatkozó kötelezettségeket teljesítik.
A magyar termelőknek juttatott összeg pontos mértéke függ az igénylők számától, valamint az általuk leadott, kilogrammban meghatározott tejmennyiségtől - írja a privátbankár.hu.

A tejtermelők a 2010/2011. kvótaévben megtermelt és értékesített tej után igényelhették a különleges támogatást, a 2011. március 31-én rendelkezésére álló kvóta mértékéig. A program feltételrendszere nem változott. Az a termelő igényelheti a támogatást, akinek gazdaságilag sérülékeny vagy környezeti szempontból érzékeny területe van. További előírás, hogy az állattartó rendelkezzen legalább egy hektár egységes területalapú támogatásra (SAPS) jogosult földterülettel.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020

  Most még a legkedvezményesebb áron

  Sustainable World 2020

  A Portfolio első zöld konferenciája - a jövő vállalatainak

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu