2020. szeptember 27. vasárnap Adalbert

Hírek - Európai Unió

SAJTÓKÖZLEMÉNY - Magyar Agrárkamara: térítésmentesen igényelhető a tejkvóta!

Térítésmentesen igényelhető 2012. február 28-ig a tejkvóta. A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal a 172/2011. ( XI. 24.) számú közleményében hirdette meg, hogy a nemzeti kvótatartalékból közvetlen értékesítési és beszállítási tejkvótát kérelmezhetnek a termelők, a 60-60 millió kilogrammos keret kimerüléséig – olvasható a Magyar Agrárkamara közleményében.
 
 

A kiosztáshoz rendelkezésre álló tejkvóta mennyisége közvetlen értékesítési és beszállítási tejkvóta esetében 60-60 millió kg, melyből a fiatal tejtermelők részére elkülönített keret áll rendelkezésre, melynek mértéke közvetlen értékesítési tejkvótából 5 millió kg, beszállítási tejkvótából 5 millió kg.

Kérelmet az a tejtermelő nyújthat be, aki:
- az ENAR nyilvántartásban szereplő állatállománnyal tejet termel, és azt, vagy az abból előállított tejterméket értékesít.
- az MVH ügyfél-nyilvántartási rendszerében regisztrált, vagy legkésőbb a kérelem benyújtásával egy időben annak benyújtását igazolja.
- nem áll csőd-, felszámolási-, adósságrendezési vagy végelszámolási, illetve gazdálkodási tevékenységével összefüggésben végrehajtási eljárás alatt
- rendelkezik 24 hónapnál idősebb, nőivarú állattal, amely szerepel az ENAR nyilvántartásban, és
- az igénylést megelőző, 2010/2011. kvótaévben az igényelt típus szerinti tejkvótáját legalább 100%-ban teljesítette; kivételt képeznek a fiatal tejtermelők, illetve azon termelők, akik a kvótaigénylés időpontját megelőzően egyáltalán nem, de legalább a kvótaigénylést megelőző két kvótaévben (2009/2010. kvótaévig) nem rendelkeztek egyik típusú tejkvótával sem.

A kérelem a közlemény kihirdetésétől a rendelkezésre álló keret kimerüléséig, de legkésőbb 2012. február 28-ig nyújtható be, a közlemény 1. számú mellékletében található K1000 nyomtatványon („Nemzeti kvótatartalékból történő kvótaigénylés”) a Magyar Tejgazdasági Kísérleti Intézet Kft. címére - 1450 Budapest, Pf.: 31. - postai úton.

Az igényelhető kvóta mennyisége a 2010/2011. kvótaévben a termelő tulajdonában lévő kvóta 100 %-a és a 2010/2011. kvótaévben a termelő tulajdonában lévő kvóta 100 %-át meghaladó teljesítés mennyiségeinek különbözete.
Azon tejtermelő, akitől a tehéntej termékpálya szabályozásában alkalmazott kvótarendszerről szóló 14/2010. (II. 23.) FVM rendelet alapján kvótát vontak meg, de e kvótamennyiség 2011. április 1-jével visszakerült, az csak a megvonás előtti kvótamennyiségen felül (100%) teljesített kvótamennyiséget igényelheti.
Akik a kérelem benyújtását megelőzően nem rendelkeztek tejkvótával, de az egyéb általános feltételeknek megfelelnek, állatállomány alapján egyedenként 7.000 kg közvetlen értékesítési vagy egyedenként 7.000 kg beszállítási tejkvóta adható.

A jóváhagyott kvótamennyiségek után történelmi bázis jogosultságot nem állapítanak meg - emlékeztet a Magyar Agrárkamara közleményében.


Forrás: MA

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020

  Most még a legkedvezményesebb áron

  Öngondoskodás 2020

  Befektetés, vagyon, megtakarítás

  Portfolio Private Health Forum 2020

  Koronavírus és a magánegészségügy

  Budapest Economic Forum 2020

  A magyar gazdasági csúcstalálkozó

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu