Súlyos búzahelyzet: öngyilkossági hullámtól tartanak

agrarszektor.hu
Kétségbeesett francia gazdák napról napra nagyobb számban hívják fel az újonnan létrehozott ottani segélyvonalat, miután a három évtizede legrosszabb búzatermés kilátástalanná teszi a megélhetésüket. Franciaországban öngyilkossági hullámtól tartanak.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Jóllehet augusztus végén még nem voltak végső számok, a francia mezőgazdasági minisztérium előrejelzése szerint a nagy tavaszi esőzések miatt idén várható az elmúlt 30 év legrosszabb búzatermése, ami 40 százalékkal is elmaradhat a 2011-2015-ös évek átlagától. A tavalyi több mint 40 millió tonna után az idei termés valószínűleg nem éri el a 30 millió tonnát sem.

Noha Olaszországban is nehéz a helyzet, a politico.eu jelentése szerint azonban Franciaország középső és keleti részén sok gazda kizárólag búzát termeszt. Ebben a régióban, a Tours közelében lévő Indra és Cher megyékben a helyi agrárkamara által augusztus elején létrehozott segélyvonal hívások tucatjait vette az első néhány hét alatt. A segélyvonal munkatársa, Dominique de Becdelièvre elmondta, hogy a gazdák különösen azért esnek kétségbe, mert már így is elmaradtak a hiteleik törlesztésével.

“Ha tisztában vagyunk a francia mezőgazdasági termelők öngyilkossági rátájával, a mostani rendkívüli nehézségek láttán, minden okunk megvan arra, hogy tartsunk a jövőtől, ezért számukra minden segítséget meg kell adni" - jelentette ki Dominique de Becdelièvre.

Forrás: blog.syngenta.hu

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?