2022. június 25. szombat Vilmos

Hírek - Európai Unió

Szalmonellás babatápszer: Magyarországot is elérte a botrány

Mégis érintetté vált Magyarország az európai babatejpor botrányban. A francia Lactalis cégcsoport ugyanis minden olyan termékét visszahívta a kereskedelmi forgalomból, amelyet craoni gyárában készítettek. A Lactalis craoni termékeiből szállítottak Magyarországra is.
 
 

Kiterjesztette korábban elindított termékvisszahívását a francia Lactalis cégcsoport az európai babatejpor botrány miatt – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A francia vállalat valamennyi olyan termékét visszahívja, amelyet craoni gyárában előállítottak elő, függetlenül a gyártás időpontjától és a terméktételtől. A francia gyártó termékeiből Magyarországra is szállítottak – közölte a Nébih.

A korábbi visszahívás csak a 2017. február 15-e után gyártott craoni tápszerek bizonyos tételeire vonatkozott, mert azokban szalmonellát mutattak ki. Ezt az intézkedést terjesztette most ki a Lactalis gyártási időponttól és tételszámtól függetlenül minden craoni termékre. A cégcsoport ugyanakkor hangsúlyozta, hogy az kiterjesztés nem egészségügyi okokból vált indokolttá.

A Nébih megkezdte a Magyarországra szállított termékek körének ellenőrzését. Az érintett termékek pontos adatairól tájékoztatják a fogyasztókat – áll a hivatal közleményében.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalkozások: aki nem digitalizál,le fog maradni!

  Tiszaújváros-Kelet-magyarországi Gazdasági Fórum 2022

  Ingyenes esemény a Tisia Hotelben