Szalmonellás babatápszer: Magyarországot is elérte a botrány

agrarszektor.hu
Mégis érintetté vált Magyarország az európai babatejpor botrányban. A francia Lactalis cégcsoport ugyanis minden olyan termékét visszahívta a kereskedelmi forgalomból, amelyet craoni gyárában készítettek. A Lactalis craoni termékeiből szállítottak Magyarországra is.

Már csak néhány nap és jön az Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét - Ne hagyja ki!

A résztvevők 15% kedvezménnyel regisztrálhatnak két új májusi agrár konferenciánkra, az AgroFood 2024 és AgroFuture 2024 konferenciára!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Kiterjesztette korábban elindított termékvisszahívását a francia Lactalis cégcsoport az európai babatejpor botrány miatt - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A francia vállalat valamennyi olyan termékét visszahívja, amelyet craoni gyárában előállítottak elő, függetlenül a gyártás időpontjától és a terméktételtől. A francia gyártó termékeiből Magyarországra is szállítottak - közölte a Nébih.

A korábbi visszahívás csak a 2017. február 15-e után gyártott craoni tápszerek bizonyos tételeire vonatkozott, mert azokban szalmonellát mutattak ki. Ezt az intézkedést terjesztette most ki a Lactalis gyártási időponttól és tételszámtól függetlenül minden craoni termékre. A cégcsoport ugyanakkor hangsúlyozta, hogy az kiterjesztés nem egészségügyi okokból vált indokolttá.

A Nébih megkezdte a Magyarországra szállított termékek körének ellenőrzését. Az érintett termékek pontos adatairól tájékoztatják a fogyasztókat - áll a hivatal közleményében.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?