Uniós támogatást kapnak az állomány-felméréshez a méhészek

agrarszektor.hu
A mézelőméh-kolóniák fogyásáról szóló tanulmányok elkészítéséhez az Európai Unió Magyarország számára 141 276 eurónak megfelelő forintkeretet, azaz valamivel több, mint 40 millió forintot biztosít.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A kormany.hu-n olvasható tájékoztatás szerint az uniós pénzhez a kormány a nemzeti költségvetésből 14 millió forintot tesz hozzá. A méhcsaládok pusztulásának okait kutató tanulmányi programokkal kapcsolatos vizsgálatok elvégzéséhez igénybe vehető támogatás nyújtásának részletes szabályait a vidékfejlesztési miniszter rendeletben szabályozza, amelynek tervezete megtalálható a kormányzati portálon.

A tanulmányi programokkal kapcsolatos laboratóriumi vizsgálatok elvégzéséhez, mintavételhez, a méhészetek és méhkolóniák egészségi állapotának ellenőrzéséhez, a jogszabályban meghatározott költségek fedezéséhez kapcsolódó pénzügyi hozzájárulás igénybevételére a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) lesz jogosult. A Nébih a méhegészségügyi felelősökön keresztül biztosítja a programokhoz szükséges vizsgálatokat. Így a méhegészségügyi felelősök a támogatásért ide fordulhatnak. A tanulmányi programokban való részvétel a méhészetek számára önkéntes, a támogatás felhasználásával a méhészek ingyenesen felmérhetik méhcsaládjaik egészségi állapotát - tartalmazza a tájékoztatás.

(MTI)

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?