2020. február 22. szombat Gerzson

Hírek - Európai Unió

Vidékfejlesztés: plusz 12 milliárd forint LEADER-csoportoknak

12 milliárd forintot oszt szét az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program Irányító Hatósága (ÚMVP IH) a LEADER Helyi Akciócsoportok (HACS) között. Az összeget a csoportok Helyi Vidékfejlesztési Stratégiájuk (HVS) végrehajtására használhatják fel.
 
 

A hatóság a LEADER Program megvalósítására szánt forrást korábban a rendeletben meghatározott módon elosztotta a HACS-ok között. A teljes keretet nem merítette ki, a tartalékot a fellebbezések, további hozzájárulási igények fedezésére szánta, de a pénzt nem kötötték le. A most kiosztott támogatás ebből a megtakarításból származik – derül ki a VM közleményéből.

Az akciócsoportok március 18-ig vizsgálhatták felül vidékfejlesztési stratégiájukat, aminek célja a program félidejű értékelése, megújítása, az új feladatok meghatározása volt. Jelenleg a HACS-ok a stratégia végrehajtási tervét készítik, amiben már ezzel az összeggel is számolhatnak. A forrás működési költségekre nem fordítható.

A LEADER Program a gazdasági, társadalmi és környezeti problémák helyi megoldását segíti. A közigazgatás, a vállalkozók és a civil szervezetek összefogásán alapul, akik úgynevezett Helyi Akciócsoportokba tömörülnek. Országszerte 96 közösség alakult, akik maguk dönthetnek arról, milyen fejlesztéseket kívánnak megvalósítani.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárium 2020 Konferencia

  Az agrárium jelen és jövője

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu