Az idén kell dönteni: évi 500-1250 euró a tét

agrarszektor.hu
Megjelent a földművelésügyi miniszter rendelete a mezőgazdasági kistermelői támogatásról. Akik belépnek az új rendszerbe, évi 500-1250 eurót kaphatnak 2020-ig.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A kisgazdaságok egyszerűsített támogatási rendszerébe csak egyszer, 2015-ben lehet belépni - ismertette a Földművelésügyi Minisztérium a megjelent rendeletet. A belépéskor megállapított támogatási összeg jár évente a termelőnek 2020-ig, ha megtartják földterületüket és ebben az egyszerűsített rendszerben kívánnak maradni.

Az a mezőgazdasági termelő jogosult támogatásra, aki legalább egy hektár földterületet jogszerűen használ. Ha a terület több mezőgazdasági parcellából áll, az egyes parcellák támogatható területének el kell érnie a 0,25 hektárt. A támogatás egyösszegű, amelynek gazdálkodónkénti éves mértéke minimum 500, maximum 1250 euró lehet.

A belépés megkönnyítésére a termelők olyan kalkulátort használhatnak majd, amely lehetővé teszi, hogy eldönthessék, kedvező-e a számukra az új jogcím vagy sem - áll a tárca közleményében. A kalkulátor a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és az Agrárgazdasági Kutató Intézet honlapján lesz elérhető.

A támogatás igénybevételének feltétele, hogy a termelők egységes elektronikus kérelmet adjanak be, és legkésőbb augusztus 15-ig jelezzék, hogy részt akarnak venni a támogatási rendszerben.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?