Durvul a helyzet: túszokat ejtettek a tüntetők

agrarszektor.hu
Túszul ejtették egy francia nemzeti park vezetőit a helyi birkatenyésztők, így követelve azt, hogy a természetvédelmi terület irányítói fellépjenek a juhállományaikat megtizedelő farkastámadások ellen. Franciaországban közben a gazdák azt is kilátásba helyezték, hogy csütörtöktől blokád alá veszik Párizst az alacsony agrárárak miatt. A tejtermelők pedig európai szintű demonstrációra készülnek Brüsszelben.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Elrabolta egy nemzeti park vezetőit Franciaországban ötven helyi gazda. A francia farmerek azért ejtették túszul a természetvédelmi terület irányítóit, mert szerintük komolyabb fellépésre lenne szükség a juhállományaikat tizedelő farkasok megfékezéséhez, és az intézkedéseket a vezetők túszul ejtésével igyekeznek kikényszeríteni. A birkatenyésztők szerint Franciaországban egyre több farkas van, de az állatokat tilos kilőniük, ez pedig komoly veszteséget okoz - írja a telegraph.co.uk. 

Eközben francia gazdák több mint ezer traktorral Párizs felé indultak, hogy mától blokád alá vonják a fővárost. Elsősorban az ellen tiltakoznak, hogy zuhantak a felvásárlási árak. Az állattenyésztők (tejtermelők) a legelégedetlenebbek, de a tüntetőkhöz az MTI szerint a gabona- és a cukorrépa-termelők is csatlakoztak.

Mint ahogy az agrárszektor.hu beszámolt róla, a tejtermelők eközben európai szintű megmozdulást hirdettek Brüsszelben szeptember 7-re, az uniós halászati és mezőgazdasági tanács rendkívüli ülésének idejére az uniós tejkvóták eltörlése és a jelentős piaci árcsökkenés miatt. A tüntetéshez a magyar termelők is csatlakoznak. A demonstráción körülbelül tizenöt gazda képviseli majd a magyar állattartókat.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?