Fazekasék nem engedik, hogy Brüsszel bevándorlókra költsön

agrarszektor.hu
Hosszú távon fenn kell tartani a magyar gazdák érdekeit szolgáló uniós agrártámogatási rendszert Magyarország álláspontja szerint. Az agrárforrások nem csoportosíthatók át a bevándorlási kérdés kezelésére, vagy például "rovarfehérjékre épülő húsféleségek előállítására".

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Az a magyar gazdák elemi érdeke, hogy az unió pénzügyi forrásai a jövőben is a természetes, egészséges, GMO-mentes élelmiszerek termesztését támogassa - jelentette ki Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, aki kétnapos miniszteri konferencián vesz részt Franciaországban. Ahhoz, hogy a jövőben is a földjeinken megtermelt, jó minőségű magyar élelmiszerek kerülhessenek asztalainkra, nélkülözhetetlen, hogy az unió továbbra is a családi gazdaságokat támogassa, az agrártámogatásokat ne csoportosítsa át más területekre - tette hozzá az agrártárca közleménye szerint
.
A földművelésügyi miniszter kiutazása előtt arról is beszélt: "nem engedhetjük, hogy az agrárcélú uniós támogatásokat a jövőben más célokra, például a bevándorlási kérdés kezelésére, avagy a vegyi úton előállított élelmiszerek gyártására, klónozott, génmanipulált, vegyszerekkel, LED világítással felnevelt növényekre, ipari parkokban, konténerekben, tartályokban előállított, avagy rovarfehérjékre épülő "húsféleségek" elállításának támogatására csoportosítsák át.

Meghívójában a francia tárcavezető is azt emelte ki, hogy az EU mezőgazdasági minisztereinek szorosan együtt kell működniük azért, hogy az uniós agrárpolitika új lendületet kapjon, hiszen a KAP az európai integráció egyik legfontosabb, legalapvetőbb politikája, amely hozzájárul a globális élelmezésbiztonsághoz is. A konferencián a miniszterek megvitatják, hogy a globalizálódó világban egy rugalmas, versenyképes és fenntartható uniós agrárszektor érdekében a Közös Agrárpolitika miként járulhat hozzá a közös európai projekt sikeréhez. A találkozón az uniós államok miniszterein kívül az Európai Parlament képviselői is részt vesznek.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03