Lezárult az MVH diverzifikációs pályázata

agrarszektor.hu
Lezárult a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) által kiírt úgynevezett diverzifikációs pályázat, amelyre 566 kérelem érkezett 15,1 milliárd forint értékben.

Már csak néhány nap és jön az Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét - Ne hagyja ki!

A résztvevők 15% kedvezménnyel regisztrálhatnak két új májusi agrár konferenciánkra, az AgroFood 2024 és AgroFuture 2024 konferenciára!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Palkovics Péter a Tolna megyei termelőknek tartott fórum után az MTI-nek beszámolt arról, hogy múlt pénteken zárták le a pályázatok befogadását, és folyamatosan küldik ki a támogató döntésekről szóló értesítést. Az első pályázók a napokban megkapják a támogatást - tette hozzá.

Az őstermelők és mezőgazdasági tevékenységet is űző mikrovállalkozások számára turisztikai, köztük falusi szálláshelyek fejlesztésére meghirdetett pályázat február 15-én indult, és a kiírás szerint július 2-án, vagy a forrás kimerülése esetén zárul le.

A hivatal elnöke elmondta: eredetileg 7,8 milliárd forint kerettel hirdették meg a pályázatot, és további négymilliárd forintot terveznek átcsoportosítani a diverzifikációs támogatásokra. Jelezte: bízik abban, hogy alig lesz olyan kérelem, amit nem tudnak teljesíteni.

A kiírás szerint legtöbb 35 millió forintot lehet elnyerni a fejlesztésekhez, amely hátrányos helyzetű térségekben 65, másutt 60 százalékos támogatást jelenthet. Palkovics Péter utalt arra: 2010-től folyamatosan tárják fel azokat az európai uniós projekteket, amelyek nem valósulnak meg, ezek 2012. decemberben kétszáz milliárd forint értéket jelentettek.

 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?